Publicerat

Flygplatsen

Platsen är tillbaka efter ett allt för långt uppehåll. Nu med ett avsnitt om Flygplatsen.

Vi pratar om hur den holländske arkitekten Rem Koolhaas ser flygplatsen som det närmsta vi idag har kommit en Generic City. En plats där ett koncentrat av kultur i form av souvenirer blandas med ett dynamiskt ekonomiskt liv och ”spectacular spacial qualities”. Vi pratar om våra erfarenheter av att arbeta på flygplats, Oskar på Landvetter och Samuel på Orly. Vi nämner Carlos Jakalen som förutom att begå fruktansvärda terrorbrott (bland annat just vid Parisflygplatsen Orly), levde ett liv i flykt, förklarade krig mot den Franska staten och gifte sig med sin advokat. Vi pratar om flygplatsen som ett ingenmansland – och en nyliberal dröm där den osynliga handen får spela fritt.

Skriv en kommentar